Kerstcadeau: Luisterverhaal ‘Op bezoek in Bethlehem’

Kerstcadeau: Luisterverhaal ‘Op bezoek in Bethlehem’

Het is bijna kerst: een goed moment om een bezoek te brengen aan Bethlehem. Dat ligt gewoon in Groningen, dus dat scheelt. Bethlehem bestaat uit een wierde met daarop twee boerderijen, omringd door de weidsheid en stilte van het Hoogeland. Maar wat is het verhaal achter de bijzondere naam van deze eenzame plek?

In dit luisterverhaal neem ik je mee naar Bethlehem. We reizen terug in de tijd en maken kennis met heiligen en heidenen, monniken en nonnen, soldaten en geliefden. En zachtjes zingen we:

Stille nacht, Hillege nacht
Doavids zeun, laank verwacht
Kwam ien Bethlem ien vijstaal terecht
Wer op strobéer ien krubke legd
Hai, Gods haailege Zeun
Hai, Gods haailege Zeun.

Op bezoek in Bethlehem – een Gronings kerstverhaal

 

Dit is een luisterverhaal. Je kunt het verhaal ook luisteren via je favoriete podcastkanaal, zoals Spotify.

 

© Sanne Meijer, 2021


 

8 thoughts on “Kerstcadeau: Luisterverhaal ‘Op bezoek in Bethlehem’

  1. Al zolang ik weet (60+) zijn er leuke verhalen, anekdotes en mysteries rond Bethlehem. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw werd er door de NCRV een tv-programma gemaakt en vanuit de boerderij uitgezonden. Toch mooi dat er in deze moderne tijd nog zoveel aandacht is voor het mystieke overgoten met een historische saus van jou! Hulde!

  2. Heb genoten om te luisteren naar jouw historische verhaal zo mooi geillustreerd met geluiden. Je ziet het verhaal voor je. Zou niet graag in die tijd leven maar je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt naar die plek en het wonder. Dank voor je geschenk. Hele mooi kerstperiode en een gezond en liefdevol 2022 gewenst. Warme groet, Gea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *