Update! Leuke projecten en nieuwe ontdekkingstochten

Update! Leuke projecten en nieuwe ontdekkingstochten

Lieve lezers – het is de laatste tijd wellicht wat stiller op mijn blog dan dat jullie gewend zijn. Zoals jullie misschien wel weten ben ik in september fulltime aan de slag gegaan voor mijn bedrijf ‘Sanne Meijer Onderweg’. Daarna is de boel echt in een stroomversnelling geraakt! Het leek me daarom leuk om jullie een korte update te geven over mijn avonturen…

Goed, ik ben dus aan de slag gegaan als tekstschrijver en projectmanager. Ik werk voornamelijk aan projecten op het gebied van landschap, cultuur, geschiedenis en toerisme in de provincie Groningen.

Missie

Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Nou, dit loopt uiteen van het maken van tentoonstellingen tot het organiseren van festivals, en van het schrijven van geschiedenisverhalen tot het uitzetten van wandelroutes. Dit doe ik in opdracht van een aantal heel leuke partijen, die mijn liefde voor Groningen delen. Samen laten we zien wat Groningen allemaal te bieden heeft op het gebied van landschap, cultuurhistorie en toerisme – op laagdrempelige, moderne manier voor een breed publiek.

Projecten

Een aantal projecten waar ik op dit moment aan werk:

Daarnaast geef ik lezingen, schrijf ik columns, heb ik elke zaterdagochtend een radiorubriek in Noord & Ommeland op RTV Noord en schuif ik af en toe aan als tafeldame bij Noord Vandaag op RTV Noord. En dan zijn er nog de gegidste fietstochten, mijn zelfgeschreven fietsrouteboekjes en de leuke schrijfopdrachten. Kortom: superdruk – maar ook superleuk! En oh, ik barst natuurlijk nog van de ideeën en toekomstplannen. Maar: alles op z’n tijd!

Werkweek

Het leuke vind ik dat elke week er compleet anders uitziet. Dat betekent dat ik ook regelmatig ’s avonds en weekenden werk (vanwege bijeenkomsten of lezingen bijvoorbeeld). Ik heb doordeweeks vaak afspraken, die me soms op de leukste plekken in stad en provincie brengen. Ook werk ik een paar dagen per week bij opdrachtgevers op kantoor.

Mijn eigen kantoor is echter ‘gewoon’ thuis. Ik vind het belangrijk dat mijn werkomgeving rustig en inspirerend is – dan werk ik het beste! Dat betekent dat er in mijn kantoor een boekenkast vol boeken over Groningen staat, dat niet alleen handig maar ook héél leuk is natuurlijk. Ook vind je ‘Groningen’ overal terug in mijn huis. Speciaal voor jullie: een paar van mijn favoriete items! [lees deze blog verder onder de foto’s]

Linksboven: schoolplaat ‘Het Groninger Wad’ uit 1929 (gekregen van mijn ouders). Rechtsboven: ansichtkaartje van de provincie Groningen (toegestuurd gekregen). Onder: een topografische kaart van Groningen uit een oud aardrijkskundeboek.
Rechts: een kaartje van de Martinitoren met de tekst ‘Kon Minder’ (van de VVV). Links: een prachtige stadskaart van Groningen op canvas. Ik ben gek op topografische kaarten. Of het nu gaat om een wereldkaart poster of om een stadskaart… Ik vind alles leuk! Liever een canvas foto in plaats van een stadskaart? Dat kan ook!

Trots

Ik ben eigenlijk best heel trots dat dit allemaal voortgekomen is uit deze blog. Deze begon ik ooit als ‘reisdagboek’ van mijn ontdekkingstochten door Groningen. Wat is het een fijn gevoel dat mijn verhalen door zoveel mensen met plezier worden gelezen en mijn blog en sociale media door zoveel trotse Groningers en Groningen-liefhebbers worden gevolgd. Door jullie, lieve lezers, ben ik immers gekomen waar ik nu ben!

Het laatste nieuws

Vanwege de drukte lukt het me niet zo vaak meer om nieuwe blogs te plaatsen. Toch probeer ik minstens één nieuw verhaal per maand met jullie te delen. Overigens houd ik je graag van alles op de hoogte via mijn sociale media (Instagram -check vooral de stories-, Twitter en –vooral- Facebook). Hier vind je fotoverslagen van fietstochten, korte verhaaltjes en updates over mijn avonturen en het laatste nieuws over de opdrachten waaraan ik werk.

De komende maanden staan er weer fantastisch leuke projecten op de planning. Daarnaast hoop ik komende zomer ook tijd te vinden om weer lekker ‘als vanouds’ op de fiets te kunnen stappen en mijn ervaringen met jullie te delen – want er is nog zóveel te ontdekken in Groningen. Ga je mee?

© Sanne Meijer, 2019


One thought on “Update! Leuke projecten en nieuwe ontdekkingstochten

  1. Sanne, als 1 van de vrijwilligers van het PronkjewailPad heb ik jou leren kennen als iemand die super enthousiast is maar als iemand die heel goed en duidelijk haar verhaal kan overbrengen. Ik wil je dan ook alle succes toewensen met alles wat je nog gaat doen. Uiteraard blijven wij jou ook volgen, via welk medium dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *