Fietsroute: Verhalen over Veen en Verdediging

Mijn allereerste fietsroute is een avontuurlijke ontdekkingstocht door het Gronings-Duitse grensgebied. Ga je mee naar Westerwolde en het Emsland?

Deze unieke fietsroute verbindt zestien plekken die verhalen vertellen over het verrassende verleden van dit grensland. Daarnaast bevat de route nog twee ‘extraatjes’: bijzondere plekken waarvoor de fietser even op avontuur moet. Hoewel de route ook langs enkele toeristische toppers voert, staan de minder bekende bezienswaardigheden centraal. Deze plekken zijn de stille getuigen van de rijke historie van grenzen, moeras en verdedigingswerken in Westerwolde en het Emsland. De route is 55 kilometer lang, maar eventueel ook in twee kortere etappes te fietsen. Aan Nederlandse zijde volgt de route gedeeltelijk het fietsknooppuntennetwerk.

Luxe routeboekje

Het prachtig vormgegeven fietsrouteboekje bestaat uit maar liefst 40 pagina’s met kleurrijke foto’s, interessante verhalen en natuurlijk een routebeschrijving. Het boekje heeft een luxe uitstraling en is daarom ook bijzonder geschikt als een verrassend cadeau, bijvoorbeeld voor de feestdagen. Daarnaast is het boekje ook erg leuk als onderdeel van een kerstpakket of een sportief relatiegeschenk. Klik hier voor een preview.

Verkooppunten

Het gedrukte fietsrouteboekje kost €4.95 en is te koop bij Godert Walter (Groningen), Museum De Oude Wolden (Bellingwolde) en bij alle grotere VVV’s in Westerwolde (Stichting Promotie Westerwolde).

Bestellen

Je kunt het fietsrouteboekje in verschillende vormen bestellen:

 1. Gedrukt fietsrouteboekje – €4.95 exclusief verzendkosten
  Het routeboekje is van A5-formaat en gedrukt op dik glanzend papier. Het product wordt binnen 2-3 werkdagen via een PostNL brievenbuspakketje met Track & Trace bezorgd (verzendkosten bedragen €3.90).
 1. Digitaal boekje – €3.95
  Het routeboekje ontvang je per mail (als PDF-bestand).
 1. Digitaal boekje + GPS – €4.45
  Het routeboekje ontvang je per mail (als PDF-bestand). Daarnaast ontvang je per mail de route in GPS.
 1. Digitaal boekje + KML – €4.45
  Het routeboekje ontvang je per mail (als PDF-bestand). Daarnaast ontvang je per mail de route in KML.